KÖZBIZTONSÁGI TÉRFIGYELŐ RENDSZEREK

A közterületen található értékek legmodernebb formáját jelentik a térfigyelő rendszerek.

Használatuk által egy-egy kijelölt terület – városrész, település, stb. – 24 órás megfigyelés és képrögzítés alá helyezhető. Ez mind a prevenció, mind a felderítés szempontjából óriási lehetőségekkel bír, hiszen a rendszer egyrészt visszatartja a bűnelkövetésre és garázdaságra hajlamos egyéneket a bűncselekmény elkövetésétől, másrészt segít az elkövetők azonosításában és elfogásában. Társaságunk éllovasnak számít a hazai közbiztonsági térfigyelő rendszerek telepítésében. Az érintett területeken egyértelműen mérhetővé vált a közbiztonság javulása.

A térfigyelő rendszerek felépítése:

A közterületek helyi adottságait (közműhálózat, domborzat, beépítettség) figyelembe véve különböző átviteli megoldásokkal (rézkábel, optikai kábel, rádiós átvitel, számítástechnikai hálózat) jutnak el a telepített térfigyelő kamerák (fix vagy mozgatható) képei a térfigyelő központba. A központi egység már korunk követelményeinek megfelelően a digitális technika előnyeit használja fel. Valamennyi kamera képét térfigyelő központban található videószerverek, digitális rögzítők tárolják. A térfigyelő központban dolgozók így akár az adott terület grafikus térképéről kiválaszthatják a megfigyelni kívánt terület kameráját, annak képeit közvetlenül nyomtatóra, dvd-re archíválhatják.

 Távoli segítség igénylése esetén szüksége lesz a TeamViewer programra, hogy kollégánk segíthessen önnek megoldani problémáját. Kattinston a képre és töltse le a programot, majd kövesse kollégánk utasításait!