Tűzvédelem

A tűzjelző rendszer olyan rendszer, mely a felszerelt érzékelők által alkalmas a keletkező tűz, vagy füst jelzésére. Alkalmas helyi, illetve távjelzésre.
Hagyományos (hurkos) tűzjelző rendszer, amely az egy vezetékhurkon lévő optikai füst- hő sebesség érzékelők jelzéseit fogadja , érzékelés esetén csak a vezetékhurok nyomvonala lehet az irányadó a veszélyeztetett helyiséget illetően.
Analóg (címezhető) tűzjelző rendszer: az egyes vezetékhurkokon lévő érzékelők meghatározott névvel rendelkeznek, így tűz esetén a helyiség pontosan meghatározható.
Intelligens tűzjelző rendszer: az érzékelők és a központ között állandó, digitális jelátvitelű kapcsolat van (protokoll), ezáltal az érzékelők a jelzőközpont felé folyamatosan közvetítik az információkat.

A tűzjelző rendszereket minden esetben szakembernek kell megtervezni, és a terveket engedélyezetni kell az illetékes Tűzoltó Parancsnokságnál és a Polgármesteri Hivatal jegyzőjénél.

Telepítést csak tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező szakemberek végezhetnek. Távoli segítség igénylése esetén szüksége lesz a TeamViewer programra, hogy kollégánk segíthessen önnek megoldani problémáját. Kattinston a képre és töltse le a programot, majd kövesse kollégánk utasításait!