Videó megfigyelés

Kompakt egységek, videó rendszerek

Ismerje meg a kompakt egységek és videó-rendszerek előnyeit, lehetőségeit! 

 

 

 

 

 

 

 

Sokéves szakmai tapasztalataink alapján és széleskörű gyártmány ismereteinknek köszönhetően sikerült ezen a területen is ügyfeleink számára a legjobb ár-minőség arányú termékeket felkutatnunk. A hazai disztribútorokkal szoros kapcsolatot építettünk ki, ezzel is biztosítva ügyfeleinknek a legjobb minőséget és a hozzá kapcsolódó legjobb árakat. Legyen itt szó speciális körülmények között működő digitális IP címezett rendszerektől egészen a hagyományos analóg rendszerekig.

Képrögzítési technikában a teljes palettát tudjuk ajánlani ügyfeleinknek. PC alapú és önálló digitális rögzítőink egyaránt képesek biztosítani a távoli Interneten keresztüli betekintést és hozzáférést.

Kameráink között megtalálhatók a beltéri, kültéri és természetesen a távolról is vezérelhető speed-dome kamerák teljes palettája. Kültéren a kameráink minden esetben hűtött-fűtött, por- és páramentes házban kerülnek telepítésre.

Tervezésnél minden esetben felmérjük a védelmi igényt és ezek alapján teljeskörü megoldást, ajánlunk minden ügyfelünknek. Minőségi termékeinknek köszönhetően a legjobb megoldáshoz juttatjuk ügyfeleinket.

Termékeink minden igénynek megfelelnek, legyen szó akár lakossági, kereskedelmi, akár ipari alkalmazási területről. A berendezések telepítését követően magyar nyelvű kezelési leírást és műszaki dokumentációt adunk megrendelőinknek.

Napjainkban egyre elterjedtebb a videokamerás megfigyelési módszer. A videó-rendszer legfontosabb eleme a videómagnó, amelyen meghatározott szalagmennyiséget vissza lehet játszani, és ezt újra végig lehet nézni, ill. hallgatni. A biztonságtechnikai képrögzítők ára igen magas és csak egyetlen csatornát képesek rögzíteni egyszerre. Erre a problémára a számítástechnika kínált kedvező megoldást: egy átlagos PC-be szerelt képdigitalizáló kártya segítségével felügyelet nélküli videó-megfigyelést tesz lehetővé négy csatornán.

Megbízhatóan működő, nagyon érdekes tévékamera-rendszer a mozgásérzékelő videokamera. Ebben az eredeti, figyelt kép van beprogramozva, a figyelt terület összes fény-, és tárgyi jellemzőivel együtt. Ha ebben a képrendszerben valamilyen változás következik be az eredeti állapothoz képest – a képmezőben személy vagy új tárgy jelenik meg – akkor a kamera elektronikájában ez észlelhető. Ezt a változást feldolgozva, a kijelölt helyen riasztás történik. 

A videós és televíziós rendszer is alkalmas önálló megfigyelésre, mégsem önálló riasztórendszerek. Kiegészítő eszközként feltétlenül szükséges érzékelő egységeket telepíteni, melyek akkor észlelik a behatolást, amikor a kamera még nem lát oda. Egy videó-rendszert csak teljes értékű vagyonvédelmi rendszerrel érdemes telepíteni. A tv-kamerák lényeges eleme a megvilágítás. Vannak nagy érzékenységű kamerák, melyek holdfénynél is nagyon jó képet adnak, de használatosak infrakamerák is, melyek a sötétben is megfelelő biztonsággal látnak.

Természetesen videó-távfelügyeleti rendszerek is léteznek. Problémát az információ eljuttatásának módja, minősége és mennyisége jelent. A fejlődésnek lökést adott az új képtömörítési eljárások kifejlesztése. Az igazi lehetőséget azonban az ISDN-vonalak megjelenése hozta, mert ezeken a hálózatokon – megfelelő tömörítés mellett – akár 30 kép/sec sebesség is elérhető videójel továbbításnál. 

A „távmegfigyelés” alkalmas arra is, hogy a kép bármely részletének változása esetén – nem csak betörés esetén, hanem füstöt, tűzet vagy vizet észlelve – automatikusan riasszon.

 Távoli segítség igénylése esetén szüksége lesz a TeamViewer programra, hogy kollégánk segíthessen önnek megoldani problémáját. Kattinston a képre és töltse le a programot, majd kövesse kollégánk utasításait!