Tesztelés, mozgáspróba, sétateszt

Néhány szó a tesztelésről:
A rendszer felélesztése után az érzékelő előtt, normál léptekkel tegyünk sétát. Ekkor az érzékelőben lévő LED-nek (ha nincs kiiktatva) világítania kell . Ha mégsem világít akkor a fedlap eltávolításával a panelt lejjebb, vagy feljebb kell állítani ami az érzékelési távolságot változtatja.

• Ellenőrizni kell. hogy a megadott érzékelési távolságban is megbízhatóan működik az érzékelő 
• A kombinált érzékelő esetén a falon túl is szükséges végezni mozgáspróbát. Ha az érzékelőn kigyullad a mikrohullámú rész riasztás jelző LED-je, akkor csökkenteni kell mikrohullámú rész érzékenységét.
• Olykor 50 cm-t is megteszünk riasztás nélkül ami alapesetben  normális.
• Riasztásjelzés időtartamát is ellenőrizni kell. A passzív infra mozgásérzékelő legalább 2 mp-ig riaszt, ha ennél hosszabb akkor érdemes a központ reakció idején állítani rövidebb időre.
 A rendszer teljes üzembe helyezése után célszerű egy hét próbaidőt hagyni az esetleges téves riasztások miatt, hogy okai kideríthetők legyenek.
• A télen, fűtési szezonban fel kell készülni az esetleges téves riasztásokra is.

 



 Távoli segítség igénylése esetén szüksége lesz a TeamViewer programra, hogy kollégánk segíthessen önnek megoldani problémáját. Kattinston a képre és töltse le a programot, majd kövesse kollégánk utasításait!